Psychotherapie

Wanneer we bereid zijn om door innerlijke verandering te gaan, kan geen enkele uiterlijke gebeurtenis ons nog tegenhouden op ons pad naar vrijheid.

Binnen contextuele therapie staat de balans tussen geven en nemen in relaties centraal, in relaties, in gezinnen, met jezelf…

‘Gestalttherapie is een vorm van procesgerichte therapie. Je gaat niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar vooral over wat je voelt en ervaart. Wat voel je in je lijf, met al je zintuigen? Wat gebeurt er hier en nú? Het gaat hier om gewaarzijn, of ‘awareness’. Deze term ken je misschien van mindfulness. Door je gewaarzijn te vergroten vind je vaak nieuwe, meer heilzame, antwoorden.

Contact maken Je leert opnieuw contact te maken met je eigen binnenwereld. Zo leer je jezelf beter kennen en voel je wat voor jou belangrijk is. Daardoor kun je zelf verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken die bij jou passen.Contact is een belangrijk begrip in de gestaltbenadering. Hoe maak je wel of geen contact met je partner, familie, vrienden, collega’s? Hoe kun je het contact herstellen als dit verstoord is? Met je therapeut ga je op onderzoek uit.

Je andere kant. Vaak waarderen we maar één kant van onszelf, waardoor we uit balans raken. We sluiten een deel van onszelf uit en dat geeft een innerlijke strijd. In therapie onderzoek je hoe tegenstellingen met elkaar verbonden zijn. Dag en nacht, warm en koud: het zijn twee kanten van dezelfde medaille. Als het één er niet is, zouden we het andere niet waarderen.’
Bron: Website NVAGT

https://www.vindeentherapeut.be/therapeut/contextueel-therapeut-heidi-vandromme-handzame.html

Webdesign: Ziep